HOTSPOT HAARDEN EN KACHELS

Hotspothaarden is gespecialiseerd in haarden, kachels en schouwen.

kachel hotspothaarden

Bij ons is veel mogelijk op het gebied van haarden en kachels:

  • Leveren van diverse moderne en klassieke houtkachels
  • Bouwen van verschillende soorten openhaarden
  • Leveren van schouwen
  • Leveren van dubbelwandige kanalen
  • Aanbrengen van flexibele buizen voor bestaande schoorsteen kanalen na schoorsteenbrand of renovatie
  • Afwerking met natuursteen elementen

 

 

KACHEL

Een kachel is een sfeerverwarmer. Een kachel geeft een aangename warmte en brengt gezelligheid tijdens de koude winteravonden. De vlammen geven een extra dimensie in uw huiskamer. Het is gezellig om erbij te gaan zitten. Een kachel kan gezien worden als een meubelstuk in je huis. Er kan gekozen worden uit een houtkachel of een gaskachel.

Bij een houtkachel zie, hoor, ruik en voel je het vuur. Daardoor is de beleving van het vuur heel intens. Een houtkachel moet ook echt worden aangestoken. En als de kachel eenmaal brandt dan moet er steeds opnieuw een houtblok in de kachel gedaan worden. Hoe beter het vuur brandt des te warmer het wordt.

haard hotspothaarden

 

 

Bij een gaskachel is het wel anders. Net als de houtkachel is de gaskachel ook een sfeerverwarmer. Alleen nu hoeft er alleen maar op een knop gedrukt te worden en de kachel brandt. Soms ook met een afstandsbediening. De kachel is direct warm. Dus het is een sfeerverwarmer met comfort.

 

 

 

 

 

 

 

HAARD 

Een haard is een sfeerverwarmer en brengt veel gezelligheid in huis. Een haard geeft rust en ontspanning.

Een openhaard is een open vuur. Het knapperend houtvuur geeft toch wel een extra dimensie aan de beleving. De geur, het geluid, de vlammen en de warmte maken de ervaring compleet. Ook bij de openhaard moet er steeds een houtblok opgelegd worden.

Een gashaard is een haard die met een druk op de knop het vuur laat branden. Hert vlammenspel is vaak niet van echt te onderscheiden.

De haard is de stookplaats. Wanneer de rook van de haard door middel van een kap wordt afgevoerd, spreekt men van een schouw.

 

 haarden hotspot